Header pic

Pic

Η Ιστορία του Μύλου, στην ομώνυμη παραλία

Ο Μύλος, μία κατασκευή που υπάρχει για περισσότερα από 200 χρόνια στην περιοχή, αργοπεθαίνει. Σήμερα τίποτα δε θυμίζει τον Μύλο που υπήρχε πριν από 40 χρόνια. Το leonidion.gr και το 7ο Τσακώνικο Συνέδριο με ομιλητή τον ιατρό Φίλιππο Μπεκύρο, ασχολήθηκαν με τον Μύλο και με...

... το γεφύρι που υπάρχει στην κοίτη του Βρασσιάτη (Χάραδρου σσ: σε όλους τους παλαιούς χάρτες προ ελληνικής επανάστασης αναφέρεται σαν Χάραδρος) ποταμού.

Η ιστορία ξεκινά με την οικογένεια Μουντζουράκη, με καταγωγή από την Καστάνιτσα, που εγκαταστάθηκε στον Άγιο Ανδρέα (1800μΧ) και μετέπειτα Κορακοβούνι. Η ίδια οικογένεια έκτισε και το πέτρινο γεφύρι.

Ο Μύλος δεν ήταν αλευρόμυλος, όπως μας είχε πληροφορήσει και η Μεταξία Μουντζουράκη (Κορακοβούνι), αλλά επεξεργαζόταν το υπερχύλισμα του σχίνου σαν ουσία βαφής. Αγοράστηκε η έκταση για την κατασκευή του από την οικογένεια Μερίκα (Άγιος Ανδρέας) και τα προϊόντα του τα εξήγαγε στην Σύρο. 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το βίντεο του leonidion.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.